Tag Archives: причини

НАРКОЛЕПСИЈА – нарушување на спиењето

nr

Спиењето е дел од нашите животи. Во текот на спиењето се одмораме  и физички и психички.Во будна состојба  постепено се намалува физиолошката рамнотежа во телото, па затоа е неопходно да спиеме со цел да се врати оваа рамнотежа. Нарколепсијата е основно пореметување на спиењето  кое се карактеризира со спонтано паѓање во сон. ПРИЧИНИ Нарколепсија предизвикува губење на клетки во хипоталамусот ...

Read More »
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.