Tag Archives: лекови

Антиепилептици – лекови за лекување на епилепсија

product_808

Пред се треба да се напомене дека точната дијагноза на нападите е неопходен предуслов успех во терапијата со антиепилептици. Со оглед на кога се појавиле во употреба овие лекови може да се поделат  на антиепилептици од “постара” и “понова” генерација. Антиепилептиците од “постарата ” генерација немаат толку широк спектар на делување со оглед на видот на епилепсијата, нивната ефикасност е доста ...

Read More »
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.