Tag Archives: кетогена диета исхрана храна епилепсија

Ефикасноста на кетогената диета за лекување на епилепсија

kd

Студијата од 2014 година-  (ВИДИ ЛИНК) објавена во научното списание „Nеurology“ покажа дека кетогената диета помага и кај возрасни и кај деца во третирањето на епилептични напади. Кетогената диета била дизајнирана во 1924 година од страна на д-р Расел Вилдер (Dr. Russell Wilder) на Клиниката „Mayo“ во Америка. И покрај тоа што се покажала како многу ефикасна во лекувањето на епилепсијата, ...

Read More »
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.