АКТИВНОСТИ

ГАЛЕРИЈА: Славиме 2 години постоење

as

Здружението „ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА“ на 27 Декември, одбележа 2 години постоење. На скромната прослава присутни беа дел од соработниците, претставници од: Локалната Самоуправа – Прилеп, Компанијата Комфи Ангел, Тутунски Комбинат -Прилеп, и други гости. На оваа прослава присутни беа дел од волонтерите, како и членовите на здружението. Од здружението на присутните им посакаа здравје, среќа, благосостојба, и уште долги години соработка.   ...

Read More »

Новогодишни пакетчиња за децата во општата болница – Прилеп

bol

Волонтери на Здружението „ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА“ ги посетија децата сместени на детското одделение при прилепската општа болница „Борка Талески“ и им поделија новогодишни пакетчиња.Како здружение со овие скромни подароци сакаме да им ја честитаме Новата година на децата и на нивните родители, како и на вработените на детското одделение, рекоја волонтерите. Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од ...

Read More »

Општина Прилеп денес подели новогодишни пакетчиња на Здружението „ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА„

5947-mnogu-nasmevki-i-novogodishni-paketcinja-960x600-2

Градоначалникот на општина Прилеп, Марјан Ристески денеска го посети здружението на граѓани за лица со епилепсија и родители на деца со епилепсија „ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА“, им подели новогодишни пакетчиња, и им посака среќа во Новата година на нив и на нивните родители. Искрени и радосни насмевки на детските лица. Децата кои не беа во можност да присуствуваат, пакетчињата си ги подигаа во просториите ...

Read More »

Промоција на книгата „МАКЕДОНСКА СОВРЕМЕНА ФИТОТЕРАПИЈА ПРИ ТРЕТМАН НА ЕПИЛЕПСИЈА“ во Скопје

QWE

На 24 Декември, во просториите на Домот на културата „Кочо Рацин“ – Скопје беше одржана промоцијата на книгата „МАКЕДОНСКА СОВРЕМЕНА ФИТОТЕРАПИЈА ПРИ ТРЕТМАН НА ЕПИЛЕПСИЈА“ од м-р Драган Јованов, во издание на Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА. Република Македонија располага со премногу лековити растенија и здрава храна. Во ова дело е детално објаснато за триесетина растенија кои се користат при третман на епилепсија. ...

Read More »

Здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА додели благодарница на компанијата Комфи Ангел

12341263_1682292038682305_8836331361859680678_n

Денес тим на Здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА ја посети компанијата Комфи Ангел, при што беа дадени сет книги „ЕПИЛЕПСИЈА, да се живее со неа“ и благодарница како израз на соработката и поддршката која здружението ја добива од оваа општествено одговорна компанија, која се грижи за доброто на целата околина и здравјето на своите сограѓани, насочена на поткревање на свеста на граѓаните за ...

Read More »

Одбележан 3ти Декември – светскиот ден на лицата со попречености

12341232_1681971565381019_822024926648554584_n

По повод 3-ти декември Меѓународниот ден на лицата со инвалидност, волонтери на Здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА, денес го посетија „Дневниот центар за деца со посебни потреби“ во Прилеп. Неизмерна беше радоста на децата во центарот, каде Здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА подели пакетчиња со прехрамбени производи. Иако мал е процентот на лица со епилепсија кои имаат потешкотии и пречки во развојот, сакаме да покажеме дека ...

Read More »

Здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА во посета на Домот за стари лица

12314778_10206598988351748_409454442_o

Активисти на Здружението на граѓани за лица со епилепсија и родители на деца со епилепсија во Република Македонија – ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА по повод „Неделата за грижа на стари лица“ го посетија домот за стари лица „Киро Крстески- Платник“ – Прилеп при што на штитениците во Домот за стари лица им подели  храна, и примероци од новоиздадената книга „ЕПИЛЕПСИЈА, да се живее со неа“.  Благодариме ...

Read More »

Посета на општата болница „Борка Талески“ во Прилеп

1s

Денес, активисти на Здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА беше во посета на општата болница „Борка Талески“, при што на одделението за неврологија, и во детското одделение беа поделени примероци од новата книга, прирачник „ЕПИЛЕПСИЈА, да се живее со неа“ на проф. д-р. Чепреганов Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА 

Read More »

ГАЛЕРИЈА: Едукативно промотивен настан 22 Ноември, Скопје

DSCN0258 (Copy) (Copy)

Дел од фотографиите на ЕДУКАТИВНО-ПРОМОТИВНИОТ НАСТАН „Инспирација, свест, поддршка, единство, надеж, сила!“ кој се одржа во Народната канцеларија на претседателот на Република Македонија, и промоцијата на книгата „ЕПИЛЕПСИЈА, да се живее со неа“ и спотот „ДА СЕ ОБИДЕМЕ ДА ГИ ЗАПОЗНАЕМЕ“ на Здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА ПОВЕЌЕ ПОГЛЕДНЕТЕ ТУКА   Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа ...

Read More »

ДА СЕ ОБИДЕМЕ ДА ГИ ЗАПОЗНАЕМЕ

https://www.youtube.com/watch?v=1a69WYkmyJg

ДА СЕ ОБИДЕМЕ ДА ГИ ЗАПОЗНАЕМЕ е насловен новиот спот на Здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА. Спотот беше промовиран на едукативно- промотивниот настан,  „Инспирација, свест, поддршка, единство, надеж, сила!“ кој се одржа на 22 Ноември во Народната канцеларија на претседателот на Република Македонија во Скопје. Овој краток спот опишува со што всушност се соочваат лицата со епилепсија. Дискриминацијата е сеуште на високо ниво, ...

Read More »
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.