АКТИВНОСТИ

Едукативно предавање и во СОУ „Р.Р. Ричко“ – Прилеп

dscn2559

Продолжуваме понатаму со едукативените предавања во Ноември, месецот на свест за епилепсијата, Здружението на граѓани за лица со епилепсија и родители на деца со епилепсија во Република Македонија – ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА  одржа едукативен настан и во СОУ “Р.Р. Ричко” Прилеп. Целта на овие активности е подигнување на свеста за епилепсијата како едно од најчестите нарушувања, правилна инклузија на овие лица во ...

Read More »

Продолжуваме понатаму, Едукативен настан во СОУ “Орде Чопела“ – Прилеп

dscn2416

Во Ноември, месецот на свест за епилепсијата, Здружението на граѓани за лица со епилепсија и родители на деца со епилепсија во Република Македонија – ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА продолжува со активностите и одржа едукативен настан и во СОУ “Орде Чопела” Прилеп. Целта на овие активности е подигнување на свеста за епилепсијата како едно од најчестите нарушувања, правилна инклузија на овие лица во општеството, ...

Read More »

Едукативен настан во СОУ “Ѓорче Петров” Прилеп

2

Ноември е месецот на свест за епилепсијата. Во рамки на својата програма, Здружението на граѓани за лица со епилепсија и родители на деца со епилепсија во Република Македонија – ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА одржа едукативен настан во СОУ “Ѓорче Петров” Прилеп. Целта на овие активности е подигнување на свеста за епилепсијата како едно од најчестите нарушувања, правилна инклузија на овие лица во општеството, ...

Read More »

Договор за соработка со ЛАГ Агро Лидер

logg

Денес во просториите на регионалната канцеларија на Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА, беше потпишан меморандум за соработка со ЛАГ Агро Лидер, во рамки на проектот „Сличноста на различностите“, чија цел е подобрување на квалитетот на живот на лицата со епилепсија и нивна социјална инклузија. Инаку Здружението за рурален развој ЛОКАЛНА АКЦИОНА ГРУПА АГРО ЛИДЕР , овозможува заедничка соработка на јавниот, приватниот и граѓанскиот сектор, ...

Read More »

БЕЛА НОЌ Кривогаштани 2016 ГАЛЕРИЈА

DSCN2195

Во огранизација на Здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА и Здружението АВАНГАРДА вчера во 21 часот се одржа хуманитарниот настан БЕЛА НОЌ Кривогаштани 2016. Ни временската прогноза не успеја да влијае за по втор пат и оваа година во Кривогаштани да се одржи хуманитарниот настан БЕЛА НОЌ Кривогаштани 2016. Живееме во едно такво време со динамично темпо, каде има се повеќе луѓе но ...

Read More »

“Team building & brainstorming”

DSCN2007

Денес во просториите на Здружението „ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА“ се одржа интерактивно дружење на тема “Team building & brainstorming” На настанот учевствуваа волонтерите на здружението, кои работеа во неколку групи, при што се стекнаа со сертификат за стекнатото искуство. Здружението изразува огромна поддршка за Магистер Ирена, со чија помош и поддршка беше реализирана оваа активност. Во иднина ќе има уште вакви слични ...

Read More »

Посета на НУ Библиотека „Гоце Делчев“ – Штип

purple-abstract-06

Денес активисти на Здружението на граѓани за лица со епилепсија и родители на деца со епилепсија во Република Македонија – ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА, ја посетија НУ Библиотека „Гоце Делчев“ – Штип, при што беа доделени сет книги „Македонската современа фитотерапија при третман на епилепсија“ од Драган Јованов, во издание на здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА. Во знак на досегашната успешна соработка со оваа библиотека, ...

Read More »

ВИОЛЕТОВ ДЕН 2016 – ГАЛЕРИЈА

3

На 26 Март секоја година се одбележува „ВИОЛЕТОВ ДЕН“за поддршка на лицата со епилепсија. Здружението „ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА“, во соработка со „Лигата за борба против епилепсија на Македонија“ го одбележа овај ден во Прилеп и Скопје, под слоганот „РАЗЛИЧНИ А СЕПАК ИСТИ. Настанот е поддржан од CIVICA Mobilitas, Општина Прилеп, Кабинетот на Претседателот на Република Македонија и  Skopje City Mall. Активностите се ...

Read More »

ОДБЕЛЕЖАН 8 ФЕВРУАРИ, МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЕПИЛЕПСИЈАТА

12659777_1045768725495443_1302175769_n

Со делење едукативен материјал денес и во саботата на 6 февруари, Здружението „ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА“ го одбележа 8 Февруари, меѓународниот ден на епилепсијата. Активностите се одвиваа во Прилеп и Штип, а заинтересираноста за овај тип нарушување на големо изненадување беше поголема. Имаше многу од минувачите кои го посетуваа штандот и беа запознавани со активностите на здружението, и со епилепсијата како нарушување од ...

Read More »

Пакетчиња за децата на Одделението за неврологија при Детската клиника – Скопје

ile3

Волонтери на Здружение „ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА“ го посетија Одделението за неврологија при Клиниката за детски болести – Скопје. При посетата им поделија новогодишни пакетчиња, посакуваќи им пред се здравје и среќа во новата година, нив и на нивните родители. Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА 

Read More »
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.