АКТИВНОСТИ

Одбележан „Виолетов ден 2018“

29547668_10213453526790925_1341218906_n

Денес во 11 часот на градскиот плоштад „Методија Андонов – Ченто“ беше одбележан „Виолетов ден 2018“. Настанот беше реализиран со поддршка на општина Прилеп, а во соработка со  Лигата против епилепсија на Македонија, кои исто таа го организираа овој настан во 12 часот во Скопје. “Виолетов ден” или “Purple day” е ден за поддршка за луѓето со епилепсија. Се одбележува на 26 март,секојагодина на сите континенти, во повеќе ...

Read More »

Традиционално, поделени новогодишни пакетчиња

26235481_1842734455798862_1207928025_n

И оваа година традиционално, Здружението на граѓани за лица со епилепсија и родители на деца со епилепсија во Република Македонија – ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА подели новогодишни пакетчиња на своите членови, како и во ЈЗУ Општа болница „Борка Талески“ – Прилеп, Клиничка болница „Др. Трифун Пановски“ – Битола, Одделението за неврологија при ЈЗУ Клиника за детски болести – Скопје,и на деца од ...

Read More »

Одбележан „Вилоетов ден„ 2017

DSCN2816

По повод 26 март, Светскиот ден за поддршка на лицата со епилепсија наречен „Виолетов ден“,  Здружението на граѓани за лица со епилепсија и родители на деца со епилепија „Епилепсија Македонија“ во соработка со Лигата за борба против епилепсија на Македонија на три локации го одбележаа „Виолетовиот ден“ за поддршка подигање на свеста кај граѓаните за прифаќање на лицата со епилепсија. ...

Read More »

Делење на пакетчиња во ЈЗУ Општа Болница „Борка Талески“ – Прилеп

dscn2667

Здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА, во соработка со Младинската организација на СОУ „Р.Р.Ричко“ подели новогодишни пактчиња во ЈЗУ Општа Болница „Борка Талески“ – Прилеп Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА on]

Read More »

Поделени пакетчиња за Нова година

dscn2694

Здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА, со поддршка на младинската организација при СОУ „Ристе Ристески – Ричко„ – Прилеп, подели новогодишни  пакетчиња на членовите во Прилеп. Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА on]

Read More »

Новогодишни пакетчиња од Општина Прилеп, за прилепските членови на Здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА

%d0%b31

Градоначалникот на Општина Прилеп, Марјан Ристески на 28  Декември оваа година, посети неколку здруженија на лица со хендикеп, како и  Здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА, при што им подели новогодишни пакетчиња им посака среќа во Новата година на нив и на нивните родители, а нашиот Дедо Мраз, и активистите пакетчињата ги поделија на членовите во нивните домови. Здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА, упати голема благодарност ...

Read More »

ГАЛЕРИЈА: Театарски претстави „Кафана“ и „Шо ако е женско“

15672826_574470612746353_2481340037826471922_n

На 23 Декември се одржа предновогодишниот хуманитарен настан во организација на Здружението на граѓани на лица со епилепсија и родители на деца со епилепсија во Република Македонија- Епилепсија Македонија, театарските претстави „Кафана“ во изведба на драмската секција при СОУ „Ѓорче Петров“ и„ Шо ако е женско“ во изведба на драмската секција при СОЕПТУ “Кузман Јосифоски – Питу“ Здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА ...

Read More »

Нашиот Дедо Мраз во посета на одделението за неврологија на КДБ – Скопје

%d0%b4%d0%b4%d0%bc

На 16 Декември Здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА беше во посета на одделението за неврологија на КДБ – Скопје и на дечината кои беа таму им подели новогодишни пакетчина. Благодарност до: Продавницата за овошје и заленчук КАМИ, ВИТАЛИА, СУТАШ, JOKA и ВОРИ, што и оваа година беа дел од нас и не поддржаа со што заедно им овозможивме радост на децата.    Не ...

Read More »

Голема хуманитарна забава -ГАЛЕРИЈА

img_48201

На 07.12.2016 година во 21:00часот во кафе ,, Вирус “ -Прилеп во организација на Младинската организација на СОУ ,, Ристе Ристески- Ричко “ – Прилеп беше организирана Големата хуманитарна забава по повод 3 –ти Декември – Светскиот ден на лицата со попречености. Собраните средства од забавата се наменети за Здружението за лица со епилепсија и родители на деца со епилепсија ...

Read More »

Едукативен настан и во СОЕПТУ „Кузман Јосифоски- Питу“ – Прилеп

dscn2599

Здружението на граѓани за лица со епилепсија и родители на деца со епилепсија во Република Македонија – ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА продолжува со активностите, по повод Ноември, месецот на свест за епилепсијата,  и одржа едукативен настан и во СЕПТУ “Кузман Јосифоски -Питу” Прилеп. Целта на овие активности е подигнување на свеста за епилепсијата како едно од најчестите нарушувања, правилна инклузија на овие лица во ...

Read More »
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.