ИНТЕРВЈУ

(ВИДЕО) ТУНЕЛ гости: Др. Чепреганов и претседателот на Епилепсија Македонија Деан Бунески

cepreganov

Погледнетеја емисијата (ТУНЕЛ) во кои гостуваат Др. Чепреганов и претседателот на Здружение Епилепсија Македонија Деан Бунески Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА

Read More »

Епилепсија: Секој десетти пациент може на хирургија

doktor1

Професор д-р Бранко Ѓуровиќ за дијагнозата и третманот на епилепсијата: Само во 7.000 пациенти може да го одреди точното место во мозокот од каде  нападот  настанува. Хируршки досега третирани  се 100 пациенти, успехот е 80 проценти. Се проценува дека околу 72.000 пациенти во Србија има некој вид на епилепсија. Речиси една третина од нив, или 20.000, не реагират  на терапијата ...

Read More »
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.