ИНТЕРВЈУ

Д-р Ранко Рајовиќ: Како да се справите со бесот и разгаленоста кај децата!

ntc

За гневот,односно бесот на децата не се виновни децата, туку родителите кои со желба на своите деца да им овозможат сé, им овозможиле премногу. Ако со еден збор можам да ги опишам најчестите грешки кои родителите денес ги прават, би кажал презаштитеност. Се разбира, родителите тоа го прават од љубов, но мора да ја знаат на границата меѓу заштита и ...

Read More »

Епилепсијата – повеќе социјален отколку медицински проблем

1

Епилепсијата е еден од најчестите невролошки нарушувања, односно пореметувања од која страдаат околу 1% од вкупното население. Според своите карактеристики епилепсијата е сериозен медицински но и  социјален проблем. Иако епилепсијата е многу често нарушување , полна е со предрасуди, , особено во нашата земја. Затоа многу важно е поради зачестеноста на нарушувањето,како и поради стигматизацијата на луѓето со епилепсија, отворено ...

Read More »

ЕПИЛЕПСИЈАТА НАЧИН НА ЖИВОТ, А НЕ ХЕНДИКЕП

e03464c3-5c75-4128-a2b3-3ead317e1e16image4

  ЕСП (Европски Суд на Правдата) го дефинира инвалидитетот како „ограничување коешто произлегува од физичко, умствено или психолошко нарушување и кое го попречува учеството на засегнатиот поединец во професионалниот живот. Со цел истото да му припадне на концептот на „инвалидитет“ треба да биде проценето како долготрајно ограничување“. Според ЕСП, инвалидитетот претставува физичко, умствено или психолошко нарушување. Физичките нарушувања можат да подразбираат ...

Read More »

Тема: ЕПИЛЕПСИЈА – Гостување на др. Чепреганов во „Визита“

vz

Извор: Канал 5 Телевизија Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА 

Read More »

Еве како не трујат со лекови, измислуваќи фиктивни болести – интервју со др. Лидија Гајски, интернист

happy-woman

Поранешниот директор на Париската болница Necker  д-р Philippe Even и претставникот на францускиот парламент и  лекар Bernard Debre  во новообјавената книга “4000 корисни, бескорисни и опасни лекови”, истакнаа дека половина од лекови кои се издаваат на рецепт во Франција,се непотребни и целосно неефикасни, а пет отсто се опасни за здравјето на пациентите. Лекарите, велат  тие, се изманипулирани од страна на ...

Read More »

Интервју со Драган Јованов – Фитотерапевт

DJ

Што ве наведе толку млад на тоа да се заинтересирате за лековитите растенија и да им помагате на луѓето во Република Македонија, па и од другите земји? Драган Јованов: Пред се, личното искуство. Средно училиште завршив ветеринарна медицина. Како студент им се посветив на микробилогијата на растенијата и на екологијата воопшто, храната и водата но пресудно за формулирањето на мојата ...

Read More »

Гостување на нашиот претседател во емисијата 24 Од се срце – 28 01 2015

6

Извор: Телевизија 24 Вести Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА

Read More »

Гостувањето на нашиот претседател во ШЕСТИОТ ДЕН на Телма 21-03-2015

6

Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА

Read More »

Гостување на нашиот активист Илија Саздовски во емисијата 24 Од се срце – 19 03 2015

ilija

  НИЕ НЕ САКАМЕ ДА СМЕ ПРИВИЛЕГИРАНИ, САКАМЕ ДА СМЕ РАМНОПРАВНИ, ДА ДОКАЖЕМЕ ДЕКА ВРЕДИМЕ И ДЕКА СМЕ ПРОДУКТИВНИ И ТРЕБА ДА БИДЕ НАШИОТ ТРУД ВРЕДНУВАН.НИЕ НЕ ВРЕДИМЕ ПОМАЛКУ ОД ОСТАНАТИТЕ Извор: Телевизија 24 Вести Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА

Read More »

(ВИДЕО) Кратки објаснувања околу Епилепсијата

dean1

Погледнето го краткиот видео записв во кој Претседателот на Здружението Епилепсија Македонија, говори во кратки црти на епилепсијата и ја појаснува мисијата на здружението. Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА

Read More »
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.