Потребна е мала помош за голема радост

Претставници од здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА го посетија семејството Ристоски од Копанце. Горан и Благородна имале четири деца до кои едното им починало оваа година а друго не живее со нив. Нашите активисти затекнаа крајно неповолни услови, во кои семејството живее заедно со двете деца, и таткото на Горан. Благородна и ќерката имаат епилепсија и секојдневно примаат антиепилептична терапија која не е доволна за да се подобри нивната состојба но не се во можност да направат други испитувања и контролни прегледи. Горан е исто така лице со телесн инвалидитет а е невработен и потребна им е пред се материјална помош (средства за домаќинство градежни материјали и сл.) за да се подобрат условите за живот.

д1 д2 д3 д4 д5 д6 д8д7

 

 

За сите донации контактирајте ја Габи Јаковска на телефон 078 223 095.Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА 
Tweet about this on TwitterEmail this to someoneBuffer this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on VKPrint this page

Comments on Facebook

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.