Едукативно предавање и во СОУ „Р.Р. Ричко“ – Прилеп

Продолжуваме понатаму со едукативените предавања во Ноември, месецот на свест за епилепсијата, Здружението на граѓани за лица со епилепсија и родители на деца со епилепсија во Република Македонија – ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА  одржа едукативен настан и во СОУ “Р.Р. Ричко” Прилеп. Целта на овие активности е подигнување на свеста за епилепсијата како едно од најчестите нарушувања, правилна инклузија на овие лица во општеството, како и постапка на прва помош при напад. И во ова училиште наидовме на топол пречек и исто така ја добивме поддршката со надеж за идна соработка за заеднички активности меѓу ова училиште и нашето здружение.

dscn2511dscn2508

dscn2518dscn2559Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА on]
Tweet about this on TwitterEmail this to someoneBuffer this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on VKPrint this page

Comments on Facebook

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.