Продолжуваме понатаму, Едукативен настан во СОУ “Орде Чопела“ – Прилеп

Во Ноември, месецот на свест за епилепсијата, Здружението на граѓани за лица со епилепсија и родители на деца со епилепсија во Република Македонија – ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА продолжува со активностите и одржа едукативен настан и во СОУ “Орде Чопела” Прилеп. Целта на овие активности е подигнување на свеста за епилепсијата како едно од најчестите нарушувања, правилна инклузија на овие лица во општеството, како и постапка на прва помош при напад. И од оваа образовна институција ја добивме поддршката и можна е соработка за заеднички идни активности меѓу ова училиште и нашето здружение.

dscn2416dscn2419

dscn2420dscn2456

 Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА on]
Tweet about this on TwitterEmail this to someoneBuffer this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on VKPrint this page

Comments on Facebook

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.