Болна самохрана мајка на дете со епилепсија моли за помош

%d0%bf%d1%83-%d0%bf%d1%83До нас стигна писмо од 44 годишната А.Ј. од Скопје, со која судбината се поиграла, а се надева на искрена помош од добронамерниците. Во продолжение е нејзиното писмо.

„Имам 44 години, и 24 годишен син, бев малтретирана од сопругот до бескрај, поради што 18 години сум разведена, и не би се вратила назад.Мајка ми почина кога имав 10 години, а татко ми е приказна за себе,  тргна по лош пат, лежеше и во затвор, не контактирамеме и исто како да го немам.Оставена сама на себе, без никој и ништо,  се борев сите овие години , тешко врзував крај со крај, честопати гладна, без денар во џеб,морав да се селам од стан во стан , се случуваше и два до три пати месечно да се селам поради што немав  финансии. Понекогаш ми помагаа така наречени „пријатели“  за да го поминам месецот, но од нив имав уцени, малтретирања и сешто…се борев  само мојтот  СИН ДА ИМА БАРЕМ МАЛКУ НОРМАЛЕН ЖИВОТ И КРОВ НАД ГЛАВА. се обратив во многу институции никој немаше слух да ме слушне и сеуште немаат. Од се што прешивеав  се разболев , добив два тумури на градите а после некој месец уште четири, што значи се шират, имам болки и не се чуствувам баш најдобро но продолжувам да се борам за моето дете. Тој е скромно и чесно момче, без пороци, барем во тоа сум успеала  да го воспитам. И ЗА ЖАЛ, како досегашните проблеми да не беа доволни,  поради сите овие услови детето доби прв напад на епилепсија во август оваа годна,…СЕГА КАДЕ ПОНАТАМУ?!  КАКО НА ЛЕКУВАЊЕ, КАКО ЗДРАВ ЖИВОТ И ЗДРАВА ХРАНА?!  КАКО ДА СЕ ПЛАТИ КИРИЈА?! КОГА НЕМАМ СРЕДСТВА Н ЗА ОСНОВНИТЕ ПОТРЕБИ….ВЕ МОЛАМ…ДЛАБОКО ВЕ МОЛАМ ЗА НЕКОЈ ИЗЛЕЗ ОВАА СОСТОЈБА БИДЕЌИ ОВА ВЕКЕ НЕМОЖАМ ДА ГО ИЗДРЖАМ.

ЈАС НЕЗНАМ ЗА ШТО ДА СЕ БОРАМ ПОПРВО, ДАЛИ ЗА ЗДРАВЈЕТО НА МОЕТО ДЕТЕ, ДАЛИ ЗА МОЕТО ЗДРАВЈЕ, ДАЛИ ЗА КРОВ НАД ГЛАВА….И КАКО …ВЕ МОЛАМ НАУЧЕТЕ МЕ КАКО!!!!????

ТАТКОТО НА СИН МИ НИКОГАШ НИШТО НЕ ПОМОГНАЛ НИТУ ГО ИНТЕРЕСИРА НЕШТО…ПОНЕКОГАШ МИ ДОАЃААТ ЦРНИ МИСЛИ, ПА ДУРИ И ДА СИ ГО ОДЗЕМАМ ЖИВОТОТ, НО ЖИВЕАМ ЗА ЕДНО ПОДОБРО УТРЕ НА МОЕТО ДЕТЕ, КОЕ НЕ ЗАСЛУЖУВА ВАКА ТЕЖОК ЖИВОТ…НЕЗНАМ НИ КАДЕ СУМ НИ КАКО ДОЈДОВ НИТУ ПАК КАКО ДА ИЗЛЕЗАМ ОД СЕТО ОВА.

МОЛАМ ЗА ПОМОШ … ЖИВЕАМ СО НАДЕЖ ДЕКА НЕКОЈ СЕПАК ЌЕ ПОМОГНЕ ДА СЕ РЕШИ МОЈАТА СКОРО БЕЗИЗЛЕЗНА СИТУАЦИЈА… “

Секаква помош е добредојдена, а финансиски средства можете да донирате на сметката во Стопанска банка со број

5365064162707644

на име Кристијан Јововски

 Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА 
Tweet about this on TwitterEmail this to someoneBuffer this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on VKPrint this page

Comments on Facebook

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.