Аура кај човекот, нејзините бои и значење

Ако прашате 100 случајни минувачи на улица, и им го поставите прашањето “Дали верувате дека луѓето имаат аура?”, Повеќетоод нив ќе одговорат со “Не”. Но, ако прашате 100 припадници на духовна пракса дали веруваат дека секој човек има своја аура, најмалку 98% од нив ќе одговорат со “Да”. Тоа е така затоа што духовните практичари имаат многу поголемо знаење за невидливите енергии кои не опкружуваат, бидејќи врз тоа е базирана нивната наука и филозофија.

asШто е аура?

Човечката аура е резултат на работата на менталната енергија, и се појавува во форма на електромагнетни полиња. Таа ги опкружува нашите тела и сите други живи суштества. Според некои духовници имаат аура дури и неживи нешта. Аурата е само дел од приказната дека луѓето имаат повеќе од едно тело. Тоа е нашата нематеријална телесна енергија.

И не само тоа, човечкото енергетско поле, односно, Аура всушност и не е целосно невидливо. Духовно наобразените и талентирани луѓе лесно може да ја видат, а сите други, без оглед на нивните верувања,може да ја видат со користење на одредени техники и вежби. Покрај тоа, потребно е и цврсто верување во таквата можност. Сите оние кои ја виделе кажуваат за фасцинантно искуство на светли бои, облици и текстури кои се појавуваат околу човечкото тело. Кирлијановата техника е уште еден метод кој го открива постоењето на аурата.

Аурата и здравјето

 

asЧовечката аура е призната во светот на енергетската медицина, како и во многу други познати гранки на алтернативна медицина (биоенергија, магнетна терапија, акупунктура, техники реики, реконекција…). Сите тие се во насока на создавање здрава телесна енергија, како прв потребно и често пати  доволен услов за излекување.

Аурата нè штити од негативната физичка, емоционална и ментална енергија од околината, пребаруваќи и одбиваќи ја штетни енергија која делува како дел од целокупната космичка енергија.

Како еден вид антена, аурата нè поврзува со позитивна и хранлива енергија од животната средина. Оваа енергија се собира во чакрите и други енергетски центри на телото, каде што се обработува и се користи за функционирање на нервниот систем, ендокрините жлезди, циркулацијата и други сложени процеси што се случуваат во нашето физичко тело.

Од друга страна, аурата од нашето физичко тело праќа сигнали во животната средина и на тој начин емитуваат информации за нас. Овие информации се важни за да се изберете точниот тип на енергија што ние треба во даден момент. Нашето светлосно тело дава информации за нас, нашата животна енергија, расположение, физичката и менталната состојба на организмот … Значи, преку аурата живите енергетски комуницира со други енергии.

Аурата е чувар на нашето општо здравје, нејзината улога е да ги филтрираат сите надојдени енергии и селективно да ги пропушта единствено оние кои што ќе имаат позитивни и лековити ефекти врз нашето физичко тело. Така, “слаба и тенка” аура нема да биде во можност целосно да се спротивстави на агресивна енергија што може да ни наштети, додека “силната” аура способна е да го координираа протокот на енергија за наше добро.

Енергетското тело функционира како дел од духовната анатомија. Моќна и интелигентна човечка аура, помага во создавање на здрав, среќен и исполнет живот, како и за воспоставување на добри односи со другите живи суштества околу нас.

Големината на аурата, исто така, не е иста кај сите луѓе и зависи од менталната, духовната и емоционалната исполнетост на секој поединец. Така да големите духовници имаат голема аура.

Преку искуството на оние кои имаат моќ да ја гледаат и преку истражување се дознава дека човечката аура може да зрачи со различни бои во зависност од нашата психофизичка состојба и дека секоја боја има некое значење. Па дури има и толкувања за тоа што значи секоја боја на аурата.

Што значат боите на аурата

 

 

asЖолта боја на аура

 • Бледо жолта – мрзеливост, таинственост, скриени емоции
 • Лимон жолта – било каков страв од губење. Од губење на некој близок, работа, здравје, па дури и страв од губење на контрола над сопствената судбина.
 • Златно жолта – духовно инспирирано лице кое има контрола над своите мисли. Исто така, има и разигран дух.
 • Темно жолта – обично се гледа кај студенти и други лица под притисок, уморни од учење, кои ја изгубиле желбата за учење.

Портокалова аура

 • Бледо портокалова – добро здравје, виталност, љубов и желба за живот.
 • Жолто портокалова – висока интелигенција и тенденција кон перфекционизам. Љубовта кон интелектуална работа и ментално предизвикувачки проекти.
 • Црвено портокалова – ментално стабилна и силна личност во која може да се има доверба.

Црвена аура

 • Замаглена црвена – претставува негативна енергија и  присуството на бес.
 • Сјајно црвена – се случува кај страсна личност, полна со енергија.
 • Темно црвена – се гледа кај независни личности, а присутна е и потреба личноста да биде во центарот на вниманието. Обично овие личности имаат способност да се справат и да преживеат под било какви околности.

Розова аура

 • Валкано розова – ниско ниво на интелигенција, недостаток на амбиција.
 • Изразито розова – лице полно со љубов и сензуалност која ги цени малите работи во животот. Го опкружува телото на уметниците и ментално надарените луѓе. Заљубените луѓе обично имаат значителен израз на розова боја во својата аура.
 • Темно розова – аура во оваа боја опкружува scammers, нефер и незрело лице.

Виолетова аура

 • Јасно виолетова – визионер од највисоко ниво кој е полн со духовна љубов. Некој кој може да го промени светот и својата имагинација во реалност.
 • Индиго виолетова – мудри и талентирани луѓе способни да ѕиркаат во други светови и димензии, со развиена извонредна психичка способност.

Сина аура

 • Светло сина – имаат голема исцелителна моќ, но, исто така, спокојни и искрени луѓе во сите области на комуникација.
 • Чиста сина или матно сина – недостаток на доверба во иднината и неспособност да се соочат со вистината.
 • Темно сина – исклучително интуитивно и духовно развиено лице, а често и визионер. Таа, исто така се појавува кај многу дарежливи луѓе.

Зелената боја на аура

 • Жолто зелена – оваа боја на аура ги опкружува уметниците од сите профили (актери, писатели, сликари, музичари …), а понекогаш и трговците и оние со силен талент за комуникација.
 • Шумско зелена – природни исцелители и терапевти.
 • Темно или матно зелена – Аура на љубоморни или на било кој начин огорчени лица, во процес на ментален стрес.
 • Тиркизна – кај моќни витински исцелители, посветени лекари, но, исто така и кај советници и луѓе кои можат, сакаат и помагаат на другите. Тоа се претежно луѓе кои работат за општото добро. Оваа боја може да се најде кај луѓето кои  поминале голем чекор од сиромаштија до успех.

Други бои на аурата

 • Сребрена – многу позитивна личност, со ведар дух. Изобилува со физичко и духовно богатство.
 • Златна – се наоѓа кај луѓе кои имаат силни ангели кои ги заштитуваат.
 • Сива – се манифестира во случај на блокирано енергетско поле, што секако не е добро за здравјето.
 • Црно – негативни чувства, лошо расположение или болно жариште на одредени делови на телото.
 • Бела – Комплетен чистота на мислата. Таа може да се најде кај духовно јаки луѓе, а од религиозна гледна точка на бела аура се наоѓа околу ангелските суштества.


Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА
Tweet about this on TwitterEmail this to someoneBuffer this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on VKPrint this page

Comments on Facebook

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.