ОСЛОБОДЕТЕ СЕ ОД МРАВКИТЕ ВО ВАШИОТ ДОМ

downloadЛетото е време кога повеќето луѓе бараат помош и совети како да се ослободат од мравките во куќата. Дератизациските производи можат да бидат опасни за нашето здравје, може да предизвикаат отежнато дишење, кашлица и гушење. А исто така, може да предизвикаат и напад на астма.

Наместо да користите штетни хемикалии за да се ослободите од мравките, одлучете да го користите оваа смеса.

Состојки

30 до 35 капки етерично масло од каранфилче

30до 35 капки етерично масло од нане
1 литар вода

Подготовка

Измешајте ги етеричните масла и водата во шише со распрскувач. Протресете добро. Прскајте каде што ќе видите мравки. Доколку е потребно повторете ја постапката неколку пати.Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА
Tweet about this on TwitterEmail this to someoneBuffer this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on VKPrint this page

Comments on Facebook

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.