РОДИТЕЛИ ВНИМАВАЈТЕ, во пресрет на летото …

РОДИТЕЛИ ВНИМАВАЈТЕ, ова дете за малку не загинало од изгореници од втор степен, поради невнимание на својата мајка, која правела исто што и многумина од вас …

UntitledDominique Woodger сакала својот 9 месчен син, да го освежи во  базенот, бидеќи надвор тој ден во Аризона било премногу жешко.

Го надувала малиот базен и  во него го ставила својот син, заедно со црево од кое течело вода. Мислела дека со тоа го решила проблемот, но заборавила дека надвор било тропска жештина, и дека цревото е оставено на директна сончева топлина, па водата во него се загреала. Детето добило изгореници по целото тело!

Мајката се правдата:

“Мислев дека  плаче затоа што е вознемирен поради жештината, но никогаш не ни сонував дека водата во цревото толку се заграла да може го изгоре по телото”

Затоа таа предупредува дека по секоја употреба на црево, бидете сигурни дека е испуштена водата или пред игри или за наводнување, топлата вода, прво нека протече настрана, а потоа онаму каде е наменета.

Момчето помина без сериозни последици и сега се опоравува:

Мајки, татковци, баби, дедовци, прочитајте го ова пред да одите со децата да си играте во дворот, бидејќи тоа може да ви се случи и вам …Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА
Tweet about this on TwitterEmail this to someoneBuffer this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on VKPrint this page

Comments on Facebook

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.