ОДБЕЛЕЖАН 8 ФЕВРУАРИ, МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЕПИЛЕПСИЈАТА

Со делење едукативен материјал денес и во саботата на 6 февруари, Здружението „ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА“ го одбележа 8 Февруари, меѓународниот ден на епилепсијата. Активностите се одвиваа во Прилеп и Штип, а заинтересираноста за овај тип нарушување на големо изненадување беше поголема. Имаше многу од минувачите кои го посетуваа штандот и беа запознавани со активностите на здружението, и со епилепсијата како нарушување од кое страдаат околу 25000 лица во Македонија. Меѓународниот ден на епилепсија се одбележува секоја година во вториот понеделник од Февруари.DSCN1378

DSCN1377 DSCN1356

12659777_1045768725495443_1302175769_nНе е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА 
Tweet about this on TwitterEmail this to someoneBuffer this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on VKPrint this page

Comments on Facebook

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.