Фото: Хуманитарна акција во Прилеп на Компанијата Комфи Ангел, за здружението ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА

5850-humanitaren-nastan-od-komfi-angel-960x600-10Во пресрет на Ноември, месецот на епилепсијата и во знак на поддршка  на лицата со епилеспија, Компанијата  Комфи Ангел вчера на градскиот плоштад Методија Андонов Ченто во Прилеп организираше хуманитарен настан. Преку продажба на свои  производи оваа компанија собраните средства ќе ги донира за Здружението на граѓани за лица  со епилепсија и родители на деца со епилепсија во Република Македонија – ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА.
5850-humanitaren-nastan-od-komfi-angel-960x600-85850-humanitaren-nastan-od-komfi-angel-960x600-95850-humanitaren-nastan-od-komfi-angel-960x600-7Со љубов да подадеме рака е слоганот на хуманитарната акција која вчера Компанијата Комфи Ангел ја организираше на плоштадот Методија Андонов Ченто во Прилеп. Собраните средства ќе бидат 5850-humanitaren-nastan-od-komfi-angel-960x600-13донирани за Здружението на граѓани за лица  со епилепсија и родители на деца со епилепсија во Република Македонија – ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА.
Комфи Ангел – Прилеп како општествена организација се грижи за доброто на целата околина и здравјето на своите сограѓани,  овој настан е од исклучителна важност и треба да послужи како пример на сите општествени компании, посочи Градоначалникот Марјан Ристески.
Овој настан имаше за цел да ја поттикне свеста на граѓаните за епилепсијата како медицински и социјален проблем и да даде придонес за отстранува5850-humanitaren-nastan-od-komfi-angel-960x600-155850-humanitaren-nastan-od-komfi-angel-960x600-5ње на стигмата кон ова нарушување.

5850-humanitaren-nastan-od-komfi-angel-960x600-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА 
Tweet about this on TwitterEmail this to someoneBuffer this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on VKPrint this page

Comments on Facebook

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.