“Повеќе од знак” за правата на лицата со хендикеп

Повеќе од 30% од возачите, без двоумење се паркираат на места резервирани за лица со попречености. Ова е голем проблем, кој наскоро треба да се искорени.

Една непрофитна организација од Русија се одлучи за еден необичен проект за да се запре овој вид на  неодговорно однесување.

Посебна камера проверува дали на автомобилското стакло има налепница. Ако нема, се активира холограм на кој се прикажува лице со хендикеп.Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА
Tweet about this on TwitterEmail this to someoneBuffer this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on VKPrint this page

Comments on Facebook

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.