На својата смртно болна ќеркичка и го спасил животот …

На својата смртно болна ќеркичка и го спасил животот, но сега ќе мора да оди во затвор.

Adam Kosler, татко на двегодишна ќерка, се одлучи на многу храбар, иако нелегален потег за на своето дете некако да му ја ублажи сериознат болест.

Ова е Adam Kosler и неговата двегодишна ќерк,  кој боледува од рак.1

Кога сите други терапии и лекови не успеале, таткото не се откажал и по секоја цена сакал да ја најде лек, па макар тоа да  е и медицински канабис.

Научно е докажано дека маслото од канабис, има корисен ефект против многу болести.2

Конечно, храброто девојче почна повторно да  добива на тежина. Нејзиниот татко повторно има надеж дека таа ќе биде подобро.3

И покрај постигнатиот напредок, приказната нема среќен крај. Во својата земја, Австралија, употребата  на канабисот се уште е забранета. Така, таткото мора да оди во затвор.

Многу луѓе излегоа на улиците и се собраа 140.000 потписи со цел да му се овозможи на таткото да го гледа своето дете.4

Оваа недела, тој го прекрши законот и отиде да ја посети својата ќерка. Иако болничкиот персонал ја повикал полицијата, на таткото му е  дозволено да помине неколку часа со детето.5

Извор: new likemag


Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА 
Tweet about this on TwitterEmail this to someoneBuffer this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on VKPrint this page

Comments on Facebook

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.