На вратата на еден турски ресторан во Минхен, се појави натпис кој остава без зборови!

Мехмет е 45-годишник кој во Минхен има мал турски ресторан. Мехмет ја воодушеви јавноста со натпис што го поставил  на вратата на неговиот ресторан.

Мехмет, кого сите љубезно го нарекуваат “Мемо”, е поранешен бизнисмен од Истанбул. По два неуспешни бракови, и пропадната  компанија, бил толку сиромашен и очаен што  морал да ги  земе парите од касичките на неговите деца за да дојде до последни пари. Кога дошол во Германија, одлучил да отвори мал локал во Минхен.

mehmet-restoran

www.epilepsijamakedonija.mk

Полека му се  вратила желбата  за живот и работата  тргнала на подобро. Тогаш Мемо направил нешто што повеќето луѓе не би го направиле. Бидејќи тој знаел како е  кога немаш ништо, го залепил  овој натпис на својот локал :

mehmet-restoran-natpis

www.epilepsijamakedonija.mk

“Драги луѓе,

Гладни сте и немате пари?Кај нас можете да јадете и да платите подоцна, или  Бог нека ве благослови.

Никој не треба да биде гладен! “

Реакциите на овие зборови се неверојатни! Често тројца или четворица луѓе дневно ја прифаќаат понудата и често подоцна ја плаќаат изедената храна. А самиот гест доведе до фактот дека многу луѓе засакааа и му честита за неговото посебно дело.

Да би имало повеќе вакви луѓе, светот би  бил многу подобро место за живеење!

Извор: zanimljivekreacije


Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА 
Tweet about this on TwitterEmail this to someoneBuffer this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on VKPrint this page

Comments on Facebook

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.