ВИДЕО: Неверојатна снимка како куче предупредува и помага при епилептичен напад!

lab

Лабрадорката  Poppy  на својата 23-годишна сопственичка Shannon Locke  од Ирска буквално и го спасува животот со  своето  шесто сетило.

Ја  предупредува околу 15 минути пред да се случи нападот, што на Shannon и дава можност да се подготви и да се обезбеди безбедно место, а не да добие напад на пример при возење или некаде каде што  може да падне и да се повреди.

За време на нападот, Poppy силно ја лиже по  лицето за да се избегне задушување и ја теши кога се ќе помине. Извесно време се двоумеше дали да ја објави или не оваа снимка, но одлучи дека  е важно за луѓето да   видат   што се верните миленичиња можат, и  како на луѓето кои страдаат од истиот проблем може да им помогнат.

 

 Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА
Tweet about this on TwitterEmail this to someoneBuffer this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on VKPrint this page

Comments on Facebook

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.