Алтернативно лекување на епилепсија – Исцелителната моќ на лененото масло

Fresh herb selection of rosemary, bay leaves and two lemon halves, with an olive wood pestle and mortar and an aromatherapy essential oil brown glass bottle. Set against a white background.

Алтернативната медицина е широко прифатена и е дел од широкиот општествен тренд кој има освоено голем број на поддржувачи. Алтернативни методи на лекување се методи и принципи кои не се научно потврдени, но емпириските резултати на пациентите кои ги користат овие методи на лекување зборуваа за успех. Во изобилството на разни алтернативни методи постојат многу “лов во матно “, како и злоупотреба на довербата на пациентите, и затоа треба да биде многу внимателен.

Алтернативните методи на третман вклучуваат јога, медитација, аромотерапија, акупунктура … и воопшто сите техники кои водат до ментална и физичка релаксација. Многу важно е за овие методи на лекување да го информирате вашиот невролог-епилептиколог и да продолжете со употреба на медицински лекови, антиепилептици.

lmЛенот е природен извор на висока концентрација на есенцијални масни киселини (незаситени масни киселини), витамини Б, Ц, Е, фитостероли, минерали, Cu, Be, Ca, Fe, Zn, Na, Mg, Ph, Ц, омега -6 (линолна киселина), омега-9 (олеинска киселина), омега-3 (алфа-линоленска киселина).

Лененото масло, ладно цедено, е најбогат извор на омега-3 масни киселини !!

Редовната употреба на ладно цедено ленено масло е најдобра форма за употреба, наутро на празен стомак промешано со малку јогурт, и има широк спектар на лековити дејства на:

  • Мозокот (превенција од малигни заболувања, мозочен удар, епилепсија, главоболка),
  • Срцеви проблеми,
  • Артритис и болки во зглобовите,
  • Го зајакнува имунитетот, и ги елиминира на слободните радикали.

 Не е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА
Tweet about this on TwitterEmail this to someoneBuffer this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on VKPrint this page

Comments on Facebook

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.