Фиброидни тумори – брадавици, како да ги отстранете без да одите на лекар

sitne-bradavice

Фиброидните  тумори се бенигни израстоци на кожата, кои се по дефиниција, всушност, бенигни тумори на сврзното ткиво. На изглед  се како мали меки чворови, брадавици на кожата –  со големината од неколку милиметри во дијаметар.

Обично се со боја на кожата, но може да бидат и пигментирани. Промените не се канцерогени, но нивниот број во текот на животот се повеќе расте, поради што може да се видат и да претставуваат естетски проблем.

Најчесто се случуваат во средната возраст, обично на  вратот, пазувите, препоните, под градите, стомакот, очните капаци, но може и  на друго место на кожата. Всушност, речиси секој човек има барем еден фибром на кожата, така што овој феномен не е ретка појава.

 

Тие може да претставуваат проблем, бидејќи се развиваат каде што кожата трие, па тие можат да бидат повредени повредени – поради што  може да се воспалат, да растат, крварат  и слично.

Нивниот број и големината се зголемува со возраста. Уште не се знае причината за нивното настанување, но генетиката и дебелината се важни фактори во развојот. Нивниот број варира  од неколку до неколку  стотици.

Добрата работа е тоа што може да се отстранат во вашиот дом, без да одете  на лекар. Се што ви треба е само една состојка, тоа е јаболков оцет. Тоа е се што е потребно да ги отстраните без крварење и без лузни.

Се смета дека на јаболковиот оцет е еден од најефикасните лекови во домот. Тој  може да се користи за лекување на различни здравствени состојби, меѓу кои  и отстранување на фиброми, благодарение не  нејзината киселост.

Запомнете, никогаш не  користите оцет за  да отстраните  фибром околу очните капаци, бидејќи тоа може да ги иритира очите!

Овој метод делува кај  повеќето луѓе. Еве како …

Внимателно измијајте го местото околу фибромот  користќи  вода и благ сапун.

bradaviciПрвиот пат можете фибромот да го натопете во вода за 15 минути (или може врз него да држете памук натопен во вода) или пак фибромот малку истријајте го со нешто ( на пр. нова четка за заби.)

Нека се исуши.

Потоа натопете парче памук во јаболков оцет и истиснете го вишокот.

Ставете го  памукот  директно на фибромот  и заврзете го со завој или залепете го со фластер , да бидете сигурни дека памукот нема да се измести.

Оставете го така  15 минути. Исплакнете со вода.

Повторете го процесот три пати на ден, неколку дена до седум дена или повеќе, ако е потребно (повеќе нема потреба да го бришете или триете фибромот  пред оцетот).

Фибром прво треба многу потемни, се суши и на крајот отпаднува.

Во зависност од големината на фибром односно колку  е тој  длабоко во кожата, обично настанува мало оштетување (лузна) и тоа се мачка со маст од невен  или алое вера гел.

Ако фибром не е длабоко во кожата, лузната нема да настане – ако ова се направи внимателно.

 

Извор: atma.hrНе е дозволено превземањето на оваа содржина или на делови од неа без цитирање на изворот Здружение ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА
Tweet about this on TwitterEmail this to someoneBuffer this pagePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInShare on VKPrint this page

Comments on Facebook

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.